Društvo

Planinarsko društvo „Radoboj“ osnovano je 17.07.2021. godine na inicijativu nekoliko ljubitelja planinara među kojima su Marija Poljak i Daniel Voska koji su ujedno i predsjednica te dopredsjednik društva.

Cilj planinarskog društva „Radoboj“ je poticanje, razvijanje i unaprjeđenje sportsko-planinarske rekreacije i planinarskih aktivnosti radi zadovoljna potreba za očuvanjem, održavanjem i poboljšanjem psifofizičkih sposobnosti i zdravlja članova, korištenjem slobodnog vremena za tjelesno vježbanje i sportsko planinarske aktivnosti, osvješćavanje potrebe očuvanja prirode za potrebe budućih generacija.  

Trenutno brojimo šezdesetak članova, ima nas svih dobnih skupina, od djece, mladih, sve do umirovljenika. U planu nam je organizirati zanimljive planinarske izlete, one manje zahtjevne i malo zahtjevnije za  dobro kondicijski pripremljene planinare. Također planiramo organizirati planinarske susrete i druženja te surađivati sa drugim planinarskim društvima. Ispred nas je otvorenje i planinarskog doma u Radoboju kojeg s nestrpljenjem očekujemo te ćemo vas na vrijeme informirati o detaljima.  

Za planinarenje s nama potrebna je osnovna planinarska oprema:   

Veselimo se planinariti s vama. Dobrovoljci koji se još niste upisali više informacija o članstvu potražite u rubrici Članstvo i vidimo se na sljedećem pohodu.