O nama

Putem naše stranice, namijenjene  planinarkama i planinarima, te svima koji to žele postati, upoznat ćemo Vas s našim planinarskim aktivnostima, prekrasnim Radobojskim stazama te sa svim informacijama potrebnim za planinarenje s nama.  

Hrvatsko planinarsko društvo „Radoboj“ osnovano je 17.07.2021. godine na inicijativu nekoliko ljubitelja planinarenja među kojima su Marija Poljak i Daniel Voska, koji su ujedno i predsjednica te dopredsjednik društva. 

Cilj planinarskog društva „Radoboj“ je poticanje, razvijanje i unaprjeđenje sportsko-planinarske rekreacije i planinarskih aktivnosti radi zadovoljna potreba za očuvanjem, održavanjem i poboljšanjem psifofizičkih sposobnosti i zdravlja članova, korištenjem slobodnog vremena za tjelesno vježbanje i sportsko planinarske aktivnosti, osvješćavanje potrebe očuvanja prirode za potrebe budućih generacija.  

Trenutno brojimo osamdesetak članova, ima nas svih dobnih skupina, od djece i mladih, sve do umirovljenika.

U planu nam je organizirati zanimljive planinarske izlete, one manje zahtjevne i malo zahtjevnije za  dobro kondicijski pripremljene planinare. Također, planiramo organizirati planinarske susrete i druženja te surađivati sa drugim planinarskim društvima.

Ispred nas je otvorenje i planinarskog doma u Radoboju kojeg s nestrpljenjem očekujemo te ćemo Vas na vrijeme informirati o detaljima.  

Za planinarenje s nama potrebna je osnovna planinarska oprema:   

  • Osobni dokumenti i planinarska iskaznica  
  • Planinarske cipele (gojzerice)  
  • Ruksak  
  • Hodački štapovi  
  • Rezervna odjeća  
  • Hrana i dovoljno vode  

Tijela društva:

Izvršni odbor: Poljak Marija, Daniel Voska, Kristijan Laginja, Monika Krušlin, Danijel Oraić
Sud časti: Željko Topolovec, Zlatko Kunštek, Romina Macan
Nadzorni odbor: Mirjana Poljak, Dijana Vorih, Ljerka Strahinec
Arbitražno vijeće: Adrijana Kantolić, Matija Vidović, Tin Macan

Veselimo se planinariti s Vama!
P.S.  Svi vi koji se još niste upisali, u rubrici učlanjenje imate pristupnicu i broj poslovnog računa! 😉