Ivanščica je najviša planina Hrvatskog zagorja, duga je oko 30 km i široka do 9 km. Pruža se u smjeru istok-zapad i pravi je tip ulančane planine s najvišim vrhom na 1060 metara. Unatoč pitomom izgledu, u planini ima velikih strmina, pa i golih stijena.
Na vrhu Ivančice nalazi se Planinarski dom “Pasarićeva kuća” i dva vidikovca, na najvišoj koti sagrađen je vidikovac „Piramida“, visoka 10 metara. S vidikovaca pruža se pogled prema cijelom Zagorju, Ivancu, Varaždinu i Međimurju, a za bistrih dana vide se Kamniške i Julijske Alpe u Sloveniji.
Svi prilazni putovi podjednako su pogodni za uspon, sa sjeverne strane su strmiji, a s južne blaži, ali duži, treba računati da nakon kiše mogu biti blatni i klizavi.
Planirana staza izleta je s sjeverne strane s polaskom iz Prigorca. Uspon s Pionira, a silazak preko Konja. Za uspon je potrebno 2 do 2,5 sata hoda, a ukupno predviđeno vrijeme hodanja je oko 4, 5 sati. Zahtjevnost staze: srednje teška.
Potrebna je standardna planinarska oprema, čvrste gojzerice i preporuča se korištenje štapova za hodanje. Moguć snijeg na vrhu. Hrana i piće iz ruksaka, a ima nešto i u „Pasarićevoj kući“ na vrhu.
Prijevoz osobnim automobilima, predviđeni troškovi prijevoza 50 kuna. Mole se vozači koji imaju slobodnog mjesta u autu da se jave. Također, i oni koji nemaju prijevoz.
PLAN POHODA:
08:00- okupljanje kod OŠ Side Košutić
09:00- Polazak od parkinga u Prigorecu prema Ivanščici
11:30- 12:30- odmor na vrhu
15:00- dolazak u Prigorec
Napomena
Odazivom na pohod, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na pohodu, da pristupa na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana pohoda, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna plana prema uvjetima na terenu.
PRIJAVE:
Predsjednica je trenutno odsutna, pa Vas molimo da najavite svoj dolazak na 091 768 4653- Danijel ili 091 792 5426- Buco