Pod još uvijek važećim epidemiološkim uvjetima, u subotu 26.02.2022. godine planiramo odraditi planinarski pohod na vrh KLEK.

Premda Klek nije osobito visok ni površinom velik, to je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinarskih odredišta u Hrvatskoj. Prema narodnoj predaji, vrh Kleka je okupljalište vještica u olujnim noćima, pa su one postale svojevrstan simbol Kleka i Ogulina. Klek i Ogulin su odigrali značajnu ulogu u povijesti hrvatskog planinarstva i alpinizma, pa se obrisi Kleka nalaze na znaku Hrvatskog planinarskog saveza.

PLAN PUT:

    -06:00 Polazak od OŠ Side Košutić

-08:30 dolazak do mjesta Bjelsko

-09:00 početak uspona

-12:00-12:30 odmor na vrhu

-16:00 polazak prema Radoboju- po želji većine možemo posjetiti Đulin ponor

-19:00 dolazak u Radoboj

Dom na Kleku najvjerojatnije će raditi, ali nije opskrbljen hranom.

CIJENA: 100,00 kn

OPREMA:

Standardna planinarska. Čvrste cipele, rezerna majica i čarape. Obući se slojevito, na većoj nadmorskoj visini su niže temperature! Ponijeti nešto za pojesti i popiti.

ZAHTIJEVNOST:

Kondicijski nezahtijevno, no očekujte oko 6 sati boravka na zraku. Za završni dio uspona na vrh Klek treba se pomagati rukama, te priručnim užetom. Planinari koji ne žele ići na završni uspon mogu pričekati kod doma.

NAPOMENA:

Odazivom na pohod, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdrastvene i fizičke uvijete za sigurno sudjelovanje na pohodu, da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana pohoda, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna plana prema uvjetima na terenu.

PRIJAVE I PLAĆANJE:

-internet bankarstvom

-petkom i četvrtkom 18-20u prostorijama Planinarskog doma Radoboj

Molimo sve koji nisu sigurni da mogu ići da ne rezerviraju mjesto. 

Plaćanje i rezervacija zaključno s 23.2.

091-92 48 703- Marija; 091 79 25 426- Buco